Mąka konjak 50g, nturalna substancja zagęszczająca
12,99 zł
Brak podatku
- Zagęszczanie sosów i potraw; zmieszaj niewielką ilość konjak z zimnym płynem (wodą, wywarem, sosem), rozprowadź do gładkiej konsystencji i dodaj do pozostałej części sosu, który chcesz zagęścić (w ten sposób unikniesz grudek).
- Analogicznie jak w przypadku sosów stosuj konjak do zagęszczania słodkich sosów i kremów do ciasta
- Konjak może służyć do zagęszczania lodów niskotłuszczowych
- Właściwości zagęszczające konjak są aktywowane w ciepłej temperaturze - nigdy nie dodawaj konjak do ciepłych płynów.
- Zagęszczając sosy stosuj 15 razy mniej konjak niż skrobii kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej. Odrobina naprawdę wystarczy.
Dieta Dukana:
FAZA 1 - produkt dozwolony
FAZA 2 - produkt dozwolony
Zagęszczanie sosów i potraw; zmieszaj niewielką ilość konjak z zimnym płynem (wodą, wywarem, sosem), rozprowadź do gładkiej konsystencji i dodaj do pozostałej części sosu, który chcesz zagęścić (w ten sposób unikniesz grudek).- Analogicznie jak w przypadku sosów stosuj konjak do zagęszczania słodkich sosów i kremów do ciasta
- Konjak może służyć do zagęszczania lodów niskotłuszczowych
- Właściwości zagęszczające konjak są aktywowane w ciepłej temperaturze - nigdy nie dodawaj konjak do ciepłych płynów.
- Zagęszczając sosy stosuj 15 razy mniej konjak niż skrobii kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej. Odrobina naprawdę wystarczy.
Masa netto: 100g
Składniki: Mielony korzeń konjak (E425).
Produkt odpowiedni dla wegan.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 782,9 kJ / 187 kcal
- Tłuszcz: 0,52 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,11 g
- Węglowodany: 3,38 g
- z czego cukier: <0,03 g
- Proteiny: 0,91 g
- Błonnik: 82,79 g
- Sól: 0,01 g