search

Mąka konjak 50g, nturalna substancja zagęszczająca

11,99 zł
Brak podatku
  • Zagęszczanie sosów i potraw; zmieszaj niewielką ilość konjak z zimnym płynem (wodą, wywarem, sosem), rozprowadź do gładkiej konsystencji i dodaj do pozostałej części sosu, który chcesz zagęścić (w ten sposób unikniesz grudek).
  • Analogicznie jak w przypadku sosów stosuj konjak do zagęszczania słodkich sosów i kremów do ciasta
  • Konjak może służyć do zagęszczania lodów niskotłuszczowych
  • Właściwości zagęszczające konjak są aktywowane w ciepłej temperaturze - nigdy nie dodawaj konjak do ciepłych płynów. 
  • Zagęszczając sosy stosuj 15 razy mniej konjak niż skrobii kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej. Odrobina naprawdę wystarczy.

Dieta Dukana:

FAZA 1 - produkt dozwolony

FAZA 2 - produkt dozwolony

Ilość

Konjak E-425

Masa netto: 100g

Składniki: Mielony korzeń konjak (E425).

Produkt odpowiedni dla wegan.

Kraj pochodzenia: Niemcy.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.