search

Mąka konjak 50g, nturalna substancja zagęszczająca

12,99 zł
Brak podatku
  • Zagęszczanie sosów i potraw; zmieszaj niewielką ilość konjak z zimnym płynem (wodą, wywarem, sosem), rozprowadź do gładkiej konsystencji i dodaj do pozostałej części sosu, który chcesz zagęścić (w ten sposób unikniesz grudek).
  • Analogicznie jak w przypadku sosów stosuj konjak do zagęszczania słodkich sosów i kremów do ciasta
  • Konjak może służyć do zagęszczania lodów niskotłuszczowych
  • Właściwości zagęszczające konjak są aktywowane w ciepłej temperaturze - nigdy nie dodawaj konjak do ciepłych płynów. 
  • Zagęszczając sosy stosuj 15 razy mniej konjak niż skrobii kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej. Odrobina naprawdę wystarczy.

Dieta Dukana:

FAZA 1 - produkt dozwolony

FAZA 2 - produkt dozwolony

Ilość


  • Zagęszczanie sosów i potraw; zmieszaj niewielką ilość konjak z zimnym płynem (wodą, wywarem, sosem), rozprowadź do gładkiej konsystencji i dodaj do pozostałej części sosu, który chcesz zagęścić (w ten sposób unikniesz grudek).
  • Analogicznie jak w przypadku sosów stosuj konjak do zagęszczania słodkich sosów i kremów do ciasta
  • Konjak może służyć do zagęszczania lodów niskotłuszczowych
  • Właściwości zagęszczające konjak są aktywowane w ciepłej temperaturze - nigdy nie dodawaj konjak do ciepłych płynów. 
  • Zagęszczając sosy stosuj 15 razy mniej konjak niż skrobii kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej. Odrobina naprawdę wystarczy.

Masa netto: 100g

Składniki: Mielony korzeń konjak (E425).

Produkt odpowiedni dla wegan.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu

Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 782,9 kJ / 187 kcal
- Tłuszcz: 0,52 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,11 g
- Węglowodany: 3,38 g
- z czego cukier: <0,03 g
- Proteiny: 0,91 g
- Błonnik: 82,79 g
- Sól: 0,01 g