search

Agar 50 g

8,49 zł
Brak podatku

Agar to substancja pochodzenia roślinnego, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny. Agar jest pozyskiwany z glonów. Agar to produkt naturalny, bezwonny i pozbawiony smaku. Warto pamiętać o dokładnym rozpuszczeniu agaru przed użyciem, gdyż pomoże to pozbyć się zapachu morza.

Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 stopni Celsjusza, tężeje natomiast w 32-39 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Agar to substancja pochodzenia roślinnego, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny. Agar jest pozyskiwany z glonów. Agar to produkt naturalny, bezwonny i pozbawiony smaku. Warto pamiętać o dokładnym rozpuszczeniu agaru przed użyciem, gdyż pomoże to pozbyć się zapachu morza.

Wartości odżywcze produktu w 100 g
Wartość energetyczna
1411 kJ / 336 kcal
Tłuszcz
0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
73,2 g
w tym cukry
3 g
Błonnik
7,7 g
Białko
6,2 g
Sól*
0,26 g

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

Składniki: agar