Agar 50 g
Agar to substancja pochodzenia roślinnego, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny. Agar jest pozyskiwany z glonów. Agar to produkt naturalny, bezwonny i pozbawiony smaku. Warto pamiętać o dokładnym rozpuszczeniu agaru przed użyciem, gdyż pomoże to pozbyć się zapachu morza.
Agar rozpuszcza się w temperaturze powyżej 80 stopni Celsjusza, tężeje natomiast w 32-39 stopniach. Nie trzeba wkładać go do lodówki, ponieważ nie rozpuści się w temperaturze pokojowej.
Agar to substancja pochodzenia roślinnego, która jest doskonałą alternatywą dla żelatyny. Agar jest pozyskiwany z glonów. Agar to produkt naturalny, bezwonny i pozbawiony smaku. Warto pamiętać o dokładnym rozpuszczeniu agaru przed użyciem, gdyż pomoże to pozbyć się zapachu morza.
Wartości odżywcze produktu w 100 g
|
|
Wartość energetyczna
|
1411 kJ / 336 kcal |
Tłuszcz
|
0,3 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
0,1 g
|
Węglowodany
|
73,2 g
|
w tym cukry
|
3 g
|
Błonnik
|
7,7 g
|
Białko
|
6,2 g
|
Sól*
|
0,26 g
|
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.